Tannisol este un produs ce se aplica ca tratament sau ca preventie contra oxidarii vinului si a mustului, remediaza vinurile afectate, casate cu o eficienta ridicata in ceea ce priveste refermentarea.
Compozitie Tannisol:
– Metabisulfit de Potasiu
Caracteristici si destinatie:
Tannisol este un produs ce se prezinta sub forma de pudra fiind fabricata printr-o procedura unica.
Praful are o culoare alb-bej si prezinta un miros usor de sulf.
Produsul Tannsiol se deosebeste prin faptul ca pastreaza vinul limpede, inclusiv cele filtrate.
Tannisol remediaza si previne casarea vinurilor precum si alte defecte ale acestuia, protejand si impotriva oxidarii.
Acest produs se preteaza in principal vinurilor ce au o aciditate scazuta, cu tarie de alcool slaba.
Se foloseste ca tratament antioxidant inaintea tratarii vinului cu drojdii. In acest caz praful se va amesteca cu o cantitate mica de must/vin si se va adauga.
Cum se foloseste Tannisol?
Dozaj :
1 pliculet/100L pentru musturi sau vinuri linistite in scopuri de conditionare.
2 pliculete/100L pentru vinuri demidulci si dulci.
2 pliculete/100L in scopuri curative, de tratare.
Mod de aplicare:
In cazul in care se doreste un tratament de preventie, se va adauga pliculetul de Tannisol in vinul sau mustul dorit.
Pentru un tratament instantaneu al pliculetelor de Tannisol, acestea se vor amesteca cu o cantitate mica de must/vin si apoi se va turna in toata cantitatea ce se va trata.
Mod de ambalare: 10 pliculete a cate 10 grame fiecare (1 pliculet 10 gr este echivalentului unei pastile).